Turvallisuuspalvelut ja ensiapu

 


 

 

YLEISÖTILAISUUKSIEN PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMAT

Yleisötilaisuuksien turvallisuus- ja pelastussuunnitelmien laatiminen on keskeistä osaamisaluettamme. Tapahtuman huolellinen ja täsmällinen suunnittelu kannattaa, ja hyvän suunnitelman avulla toteuttaminen sujuu turvallisesti.
Poliisi, pelastusviranomainen tai terveydensuojeluviranomainen myös usein edellyttää tapahtumalta suunnitelman tekemistä.

Sadan hengen sisätapahtumaan tarvittava suunnitelma on hyvin erilainen kuin 20 000 asiakkaan ulkofestivaalin tai 10 000 katsojan urheilutapahtuman. Meiltä saat nämä kaikki, ja juuri sellaisina kuin niiden pitääkin olla. Ytimekkäinä, selkeinä ja tapahtumaan nähden oikeassa laajuudessa laadittuina.


PELASTUSSUUNNITELMAT TALOYHTIÖILLE JA YRITYKSILLE

Lainsäädäntö edellyttää monilta paikoilta ja tiloilta pelastussuunnitelman laatimista. Monilla työpaikoilla sekään ei välttämättä riitä, vaan tarvitaan pidemmälle vietyjä turvallisuussuunnitelmia tai kriisinhallintaohjelmia riskien vähentämiseksi ja toiminnan ylläpitämiseksi myös poikkeustilanteissa, tai kuluttajaturvallisuuslain mukaisen turvallisuusasiakirjan laadintaa.

Pelastuslain ja –asetuksen mukaan pelastussuunnitelma on laadittava mm.
- vähintään kolmen asuinhuoneiston asuinrakennuksiin
- opetuksessa käytettäviin tiloihin
- lastenhoitolaitoksiin
- kirkkoihin
- kirjastoihin
- urheilu- ja näyttelyhalleihin
- teattereihin
- yli 50 asiakaspaikan ravintoloihin
- yli 1500 neliömetrin teollisuus-, tuotanto- ja varastorakennuksiin
- yli 50 hengen työpaikkatiloihin,
sekä moneen muuhun paikkaan.

Tiedätkö, onko Sinun asunrakennuksessasi olemassa pelastussuunnitelma, ja onko se ajan tasalla? Tai onko työpaikkasi pelastussuunnitelma tai kuluttajaturvallisuuslain mukainen turvallisuusasiakirja laadittuna ja lain edellyttämässä kunnossa?

Hyvä suunnittelu voi pelastaa henkiä ja vähentää olennaisesti omaisuusvahinkoja onnettomuustilanteissa. Sen lisäksi, että suunnitelman on jo lainsäädännön perusteella oltava tehtynä, on sen varmastikin syytä myös olla asiantunteva, käytännöllinen ja toimiva.

SGL Turvapalvelut on pelastus- ja turvallisuussuunnittelun ammattilainen.

Suunnitelman ei tarvitse olla eikä se saisikaan olla vain yksi ärsyttävä ja rasittava turha pakollinen lippulappu, josta ei oikein tiedä mitä siihen oikein laittaisi. Ota meihin yhteyttä, ja tehdään suunnitelmasta oikeasti hyödyllinen. Se ei ole vaikeaa, eikä kallista. Esimerkiksi tavallinen asuintalon pelastussuunnitelman laadinta maksaa vain muutamia satoja euroa.

Halutessanne laadimme kanssanne tarvittavan suunnitelman ja voimme hoitaa myös sen käyttöönottoon liittyvän asukkaiden tai henkilökunnan perehdytyksen.

 

Me teemme vain oikeasti kattavia ja käytännössä toimivia suunnitelmia. Oikeasti.