Järjestyksenvalvojakoulutus

  

 

 

Kaikki yleiset koulutukset pidetään Turun seudulla, ellei muuta erikseen ole mainittu. Tarkka koulutuspaikka vaihtelee koulutuksittain. Omalle ryhmälle tilatut suljetut koulutukset voidaan toteuttaa tilaajan tiloissa tai SGL:n toimitiloissa.

Useimpiin koulutuksiin koulutusaineisto toimitetaan osallistujille sähköisesti ennen koulutuksen alkamista tai ensimmäisen koulutuskerran jälkeen.

Järjestyksenvalvojan peruskoulutus
Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus
Voimankäytön vuosittainen kertaus
Järjestyksenvalvojan voimankäytön lisäkoulutus
Fyysisen voimankäytön perusteet (vanha voimankäytön Yleinen osa)
Kaasusumutin
Teleskooppipatukka
Toimintaryhmä
Esimies
Muu voimankäyttö
Miksi kouluttautua SGL:llä

JÄRJESTYKSENVALVOJAN PERUSKOULUTUS

Järjestyksenvalvojat (lyhyemmin JV) ylläpitävät turvallisuutta toimialueellaan, joka voi olla esim. yleisötapahtuma tai vaikka ravintola. Toimiakseen järjestyksenvalvojana tulee henkilön suorittaa lakisääteinen koulutus (JV-peruskoulutus) ja sen lisäksi hakea paikalliselta poliisilaitokselta hyväksymistä järjestyksenvalvojaksi (eli ns. JV-korttia).

Järjestyksenvalvojaksi voi paikallispoliisi hyväksyä henkilön, joka on:
- 18 vuotta täyttänyt
- henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva (eli on rehellinen, luotettava, ei rikostaustaa, ei selviä toiminnallisia rajoitteita)
- suorittanut hyväksyttävästi Sisäasiainministeriön määrittämän koulutuksen (eli JV-peruskurssin)

Voimme selvittää soveltuvuutesi järjestyksenvalvojaksi, tai voit tehdä sen itse.
Linkki rikostaustan selvittämiseen: http://www.sgl-jv.com/index.php?option=com_rsform&view=rsform&formId=36
HUOM: jos lähetät tuon lomakkeen meille tarkistettavaksi, perimme siitä 20 euron maksun! Viranomainen perisi samasta asiasta nelinkertaisen hinnan.

JV-kortin saamisen jälkeen henkilö voi työskennellä järjestyksenvalvojana ainakin erilaisissa tapahtumissa ja kokoontumisissa, sekä yksityisen turva-alan yrityksen palveluksessa ollessaan kaikkialla, missä laki sen sallii. Töitä alalla riittää aina, ja töitä voi helposti tehdä myös sivutoimisesti.

SGL Turvapalvelut toteuttaa vuosittain keskimäärin 6 Sisäasiainministeriön määrittämää järjestyksenvalvojan peruskoulutusta. Näistä n. 4 kappaletta on avoimia, jokaiselle tarkoitettuja koulutuksia, joihin osallistumisvaatimuksina ovat 17 vuoden ikä ja rikkeetön tausta.

Koulutukset pidetään tyypillisesti arki-iltoina ja/tai viikonloppuisin. Tavanomainen koulutuksen kesto meillä on ollut jo vuosia noin 40 tuntia, ja alkaen 1.1.2017 se on myös koulutuksen uusi lakisääteinen minimipituus (aiemmin minimi oli 32 tuntia). Meillä kurssi on kuitenkin 40 tuntia kellotunteina, muualla tyypillisesti oppitunteina mitattuna, joten todellista opetuskestoa tulee kurssillamme noin 4-5 oppituntia enemmän. Ja se on hyvä asia.
Läsnäolo kurssilla on lakisääteisesti pakollista koko kurssin ajan.

Alkaen 1.1.2017 Järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen yhteydessä kurssilainen suorittaa myös Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutuksen ja AS1-alkusammutuskoulutuksen. Alkusammutuksesta on mahdollista saada erillinen valtakunnallinen AS1-alkusammutuskortti, mutta siitä voidaan veloittaa erikseen.

Miksikö meidän kurssimme on hieman pidempi kuin monessa muussa paikassa?
Lakisääteinen minimipituus on 1.1.2017 alkaen 40 tuntia. Meidän kurssimme on aina ollut pidempi kuin minimi, koska se on parempi. Paljon parempi. Minimi on aina minimi, ja antaa vain minimitiedot ja minimivalmiudet. Me emme koskaan pyri minimiin, vaan vähintäänkin Hyvään.
Iso osa kurssilaisista myös tekee meille JV-keikkatöitä kurssin jälkeen, ja olisi yksinkertaisesti hölmöä kouluttaa itselle töihin minimiosaajia, kun homman voi tehdä kunnollakin - vaikka se vaatiikin muutaman lisätunnin (jotka saa samaan hintaan!).
Ero on selvä, ja sen huomaa myös kurssilaisten antamissa arvosteluissa ja palautekommenteissa. Kouluarvosanana koulutuksen keskiarvo on vuodesta toiseen varsin tarkkaan 9. Ja se on todella hyvin. Itse asiassa, vaikka kurssi on jo perusteellisempi ja kattavampi kuin se minimi, niin silti moni toivoo, että se olisi vieläkin pidempi. Asiaa ja osattavaa on paljon.
Hyvin kuvaavia ovat myös mm. ne kommentit, joita tulee ihmisiltä, jotka ovat käyneet peruskurssin ensin muualla, ja sitten käyvät joko sen uudelleen tai kertauskurssin meillä. Väittävät oppivansa aivan uusia asioita niin teoriasta kuin käytännöstäkin, joiden olisi kyllä pitänyt olla ihan peruskauraa jo alunperin. Kuulemma laatuero on todella selvä.
Emme väitä, että kurssimme olisi paras tai ettei se voisi olla vieläkin parempi. Mutta se on hyvä. Todella hyvä. Ja se johtuu tietenkin erinomaisista kouluttajista (muuallakin on toki hyviä kouluttajia, moniakin).

No miksi se sitten on niin halpa, jos se kerran on niin hyvä? Ja vielä pidempi kuin muilla?
Syynä on yksinkertaisesti hintakilpailu. Ihmiset valitettavasti ostavat halpaa, eivät hyvää, myös koulutuksissa. Niinpä kukaan ei tule kurssille, joka maksaa monta kymppiä enemmän kuin toisaalla, vaikka saisikin isommalla hinnalla paremman kurssin, kun kerran se halpa minimikin riittää JV-kortin saamiseen. Meidänkin hintamme on siis linjassa muiden koulutuksentuottajien hintojen kanssa. Tai no, työväenopistojen 100 euron hintatasoon emme pysty mitenkään, mutta onneksi niissä on näitä kursseja tosi harvoin.
Joskus siis hyvääkin saa halvalla, kuten tämän meidän JV-peruskurssimme. 1.1.2017 alkaen kurssien hinnat ovat kyllä nousseet kaikkialla, niin meilläkin, sillä kurssin sisällön ja kouluttajamäärävaatimusten muutokset lisäävät koulutuksen kustannuksia useilla kympeillä per koulutettava. Silti, joudumme pitämään hintatason vielä kaukana siitä n. 300-500 eurosta joka olisi liiketaloudellisesti järkevää. Emme ole ylpeitä sen hinnasta, ja jos haluat maksaa siitä tuplahinnan, olemme varmasti tyytyväisiä :)

 

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä.

 

Tuotamme myös valmiille vähintään 6 henkilön ryhmille (esim. työpaikka tai seura) tarkoitettuja koulutuksia, lisätietoa saat ottamalla meihin yhteyttä.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 1480 euroa + alv (ei sisällä AS1-kortteja, mutta sisältää vaaditun AS1-koulutuksen). Pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Huomaa: Koulutus sisältää loppukokeen, joka tulee suorittaa hyväksytysti saadakseen todistuksen kurssista. Loppukokeesta järjestetään uusintakuulusteluja lisähintaan.

Huomaa: Järjestyksenvalvojan korttia tulee hakea itse paikalliselta poliisilaitokselta, joka perii tästä lupamaksun (n. 44 euroa, huom. ei sisälly kurssin hintaan). Järjestyksenvalvojaksi hyväksyttävän henkilön tulee olla henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva toimimaan järjestyksenvalvojana. Lisätietoa poliisin nettisivustolta. SGL ei palauta kurssimaksua tapauksessa, jossa poliisi ei hyväksykään henkilöä järjestyksenvalvojaksi. Poliisi voi antaa pyydettäessä ennakolta lausunnon henkilön soveltuvuudesta järjestyksenvalvojaksi (tätä kurssilainen voi itse hakea, kun on ilmoittautunut koulutukseen).

 

JV-KERTAUSKOULUTUS

Järjestyksenvalvojan hyväksyminen on voimassa kerrallaan enintään 5 vuotta, jonka jälkeen se tulee uusia. Hyväksynnän uusimista eli uuden JV-kortin hankkimista varten pitää käydä kertauskoulutus tai käydä uudelleen koko peruskoulutus.

Kertauskoulutus riittää hyväksynnän uusimiseen, jos
- kertauskoulutuksen jälkeen uutta hyväksyntää haetaan 6 kuukauden kuluessa kertauskoulutuksen päättymisestä JA jos joko
   - uutta hyväksyntää haetaan vanhan kortin ollessa vielä voimassa, tai
   - olet suorittanut JV-peruskurssisi 1.3.2007 tai sen jälkeen, vaikka kortti olisikin jo mennyt vanhaksi

JV-kortin uusimisessa on aikaraja, jos olet suorittanut JV-peruskurssisi ennen 1.3.2007 eli silloin kun kurssi vielä oli minimissään 24 tunnin mittainen eikä välttämättä sisältänyt mikäänlaista voimankäyttöä, tai jos et koskaan ole edes suorittanut JV-peruskurssia, vaan aikaisemman järjestysmieskurssin (aiemmin kuin 1.9.1999) ja sittemmin vain päivittänyt järjestysmieskortin järjestyksenvalvojakortiksi.
Näissä tapauksissa:
Jos vanha kortti on päässyt vanhenemaan edes yhdellä päivällä, ei kertaus enää riitä, vaan koko peruskoulutus tulee suorittaa uudelleen. Aika lasketaan siihen, jolloin uusi lupahakemus on annettu poliisille. JV-korttisi pitää siis olla sinä päivänä vielä voimassa, kun laitat uuden JV-lupahakemuksen menemään sähköisesti tai ojennat sen poliisin lupahallinnon virkailijalle.

JV-kortin uusimisessa ei ole aikarajaa, jos olet suorittanut JV-peruskurssisi 1.3.2007 - 31.12.2016 välillä eli vähintään 32-tuntisena (johon on kuulunut myös voimankäyttöä, käsirautoja ja patukkaa), tai 1.1.2017 jälkeen vähintään 40-tuntisena.
Näissä tapauksissa:
Voit uusia JV-lupasi kun se on voimassa, mutta voit uusia sen myös vaikka se olisi mennyt kuinka paljon vanhaksi. Riittää että käyt kertauskurssin ja haet uutta lupaa.

Kertauskoulutuksen jälkeen kurssilaisella on enintään puoli vuotta aikaa hakea uusintaa järjestyksenvalvojahyväksynnälle, eli kurssitodistus on voimassa 6 kuukautta. Huomaa kuitenkin, että tämä ei yksinään riitä, vaan myös edellä kerrottu kortin vanhenemissääntö on otettava huomioon, jos alkuperäinen JV-peruskurssisi on vanhempi kuin 1.3.2007.

HUOMAA lisäksi, että jotta voit kortin uusimisen jälkeen jatkossakin kantaa käsirautoja ja patukkaa, sinulla tulee lisäksi olla suoritettuna Fyysisen voimankäytön perusteet (tai sitä vastannut aiempi voimankäytön Yleinen osa) ja siitä merkintä JV-kortissa! Tämä on uusi vaatimus 1.1.2017 alkaen.

SGL Turvapalvelut toteuttaa vuosittain keskimäärin 4 Sisäasiainministeriön määrittämää järjestyksenvalvojan kertauskoulutusta.

Koulutukset pidetään tyypillisesti arki-iltoina ja/tai viikonloppuisin. Tavanomainen koulutuksen kesto on 8-9 tuntia. Läsnäolo kurssilla on lakisääteisesti pakollista.

Miksikö meidän kurssimme on pidempi kuin monessa muussa paikassa?
Lakisääteinen minimipituus on 8 oppituntia. Meidän kurssimme on yleensä hieman pidempi, koska se on parempi. Paljon parempi. Minimi on aina minimi, ja antaa vain minimitiedot ja minimivalmiudet. Me emme koskaan pyri minimiin, vaan vähintäänkin Hyvään.
Hyvin kuvaavia ovat ne kommentit, joita tulee ihmisiltä, jotka ovat käyneet peruskurssin ensin muualla, ja sitten käyvät kertauskurssin meillä. Väittävät oppivansa aivan uusia asioita niin teoriasta kuin käytännöstäkin, joiden olisi kyllä pitänyt olla ihan peruskauraa jo alunperin. Kuulemma laatuero on todella selvä.
Emme väitä, että kurssimme olisi paras tai ettei se voisi olla vieläkin parempi. Mutta se on hyvä. Todella hyvä.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 900 euroa+ alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä.

Huomaa: Järjestyksenvalvojan korttia tulee hakea kertauskoulutuksen jälkeen paikalliselta poliisilaitokselta, joka perii tästä lupamaksun (n. 44 euroa, huom. ei sisälly kurssin hintaan). Pelkkä kertauskoulutus ilman kortin uusimista EI oikeuta toimimaan järjestyksenvalvojana.

Tuotamme myös valmiille vähintään 4 henkilön ryhmille (esim. työpaikka tai seura) tarkoitettuja koulutuksia, lisätietoa saat ottamalla meihin yhteyttä.

 

 

VARTIJAN/JV:n VOIMANKÄYTTÖVÄLINEIDEN VUOSITTAINEN KERTAUSKOULUTUS

Pääasiassa työnantajan eli turva-alan yrityksen järjestettävä koulutus jokaiselle vartijalle ja JV:lle, joka kantaa työssään voimankäyttövälineitä.

Vartijan/JV:n on vuosittain osallistuttava kertauskoulutukseen jokaisen kantamansa voimankäyttövälinetyypin osalta. Siis jos kannat käsirautoja ja kaasusumutinta, tulee osallistua vuosittaiseen kertaukseen kummankin osalta. Viimeisin kertauskoulutustodistus ei saa olla vuotta (365 pv) vanhempi.
Samassa kertauskoulutuksessa käsitellään yleisen teorian lisäksi myös käytännössä fyysistä voimankäyttöä, ja käsirautojen, patukan, teleskooppipatukan ja kaasusumuttimen kantamista ja käyttämistä. JV:nä HUOMAA lisäksi, että jotta voit jatkossakin kantaa käsirautoja ja patukkaa, sinulla tulee vuosikertauksen lisäksi olla suoritettuna Fyysisen voimankäytön perusteet (tai sitä vastannut aiempi voimankäytön Yleinen osa) ja siitä merkintä JV-kortissa!

SGL Turvapalvelut toteuttaa näitä koulutuksia 3-5 kappaletta vuosittain. Koulutus voi olla pelkästään yhden vartioimisliikkeen henkilökunnalle, tai se voi olla kaikille avoin.

Koulutukset pidetään tyypillisesti arkityöaikana. Tavanomainen koulutuksen kesto on 8-10 tuntia (minimi on 8 tuntia). Läsnäolo kurssilla on pakollista.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 600 euroa + alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

 

JV:n VOIMANKÄYTÖN LISÄKOULUTUS

Tämä koulutus on virallinen lisäkoulutus, jonka jälkeen JV:n tulee hakea poliisilta JV-kortin kaksoiskappaletta ja siihen merkintää tämän koulutuksen suorittamisesta.
Alkaen 1.1.2017 koulutukseen osallistuminen edellyttää JV:ltä, että ennestään on oltava suoritettuna seuraavat koulutukset:
- Fyysisen voimankäytön perusteet (tai vanha Yleinen osa) ja
- Kaasusumutinkoulutus
Näistä pitää olla joko kurssitodistukset taikka merkintä JV-kortissa
.
Pelkkä vartijakortti ei oikeuta osallistumaan tähän lisäkoulutukseen kaasukurssinkaan jälkeen, vaan myös JV-peruskoulutus on oltava suoritettuna


Koulutus käsittelee paljon peruskoulutuksia ja Fyysisen voimankäytön perusteita kattavammin mm. puolustautumista, kuljettamista, maahanvientejä ja hallintaa maassa, pään hallintaa, parityöskentelyä, turvallisuustarkastusta, käsirautoja, patukkaa, tkp:ta ja kaasusumutinta.

Koulutuksen kesto on 16 tuntia (31.12.2016 saakka se oli 12 tuntia), ja se järjestetään tavallisimmin arki-iltoina.

SGL järjestää näitä koulutuksia 2-4 kertaa vuodessa.

Joissakin kohteissa ja tapauksissa poliisi voi edellyttää, että järjestyksenvalvojalla on suoritettuna tämä Voimankäytön lisäkoulutus.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.

Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 1400 euroa + alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

 

 

VARTIJAN/JV:n FYYSISEN VOIMANKÄYTÖN PERUSTEET  = FVP
(eli vanhalta nimeltään YLEINEN OSA)

Tämä koulutus on PAKOLLINEN kaasu- ja/tai teleskooppipatukkaosan suorittajille, ja
PAKOLLINEN järjestyksenvalvojalle ja vartijalle, joka haluaa kantaa mitä tahansa voimankäyttövälinettä (myös käsirautoja tai patukkaa), sillä uuden LYTP:n mukaan tämä ja vain tämä on laissa tarkoitettu pakollinen "voimankäyttövälineiden käyttäjäkoulutus" patukalle ja raudoille.

Tämä Fyysisen voimankäytön perusteet / Yleinen osa voi 1.3.2011 jälkeen liittyä vartijan peruskoulutukseen, tai olla oma, erillinen kurssinsa. Tämä koulutus EI liity eikä sisälly JV:n voimankäytön lisäkoulutukseen, eikä ennen 1.1.2017 suoritettuihin JV-peruskoulutuksiin, mutta alkaen 1.1.2017 tämä koulutus sisältyy pakollisena järjestyksenvalvojan peruskoulutukseen (uusi 40 tunnin JV-kurssi).

Olet suorittanut tämän koulutuksen, jos
- sinulla on esittää ERILLINEN TODISTUS aiheesta "Todistus voimankäytön koulutuksen yleisen osan suorittamisesta" tai
- sinulla on esittää "Todistus vartijan/järjestyksenvalvojan Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutuksesta", tai
- JV-/vartijan peruskoulutuksen todistuksessasi lukee, että olet suorittanut samalla myös Fyysisen voimankäytön perusteet, tai
- jos vartija- tai JV-kortissasi lukee taustapuolella YLEINEN OSA taikka FYYSISEN VOIMANKÄYTÖN PERUSTEET.
- olet myös suorittanut tämän koulutuksen, jos olet suorittanut koko järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen (40 t) tai vartijan peruskoulutuksen (120 t) 1.1.2017 jälkeen.
Muussa tapauksessa ET OLE suorittanut tätä koulutusta vielä.

Aikaisempi nimi "Yleinen osa" oli hieman epäonnistunut nimitys, koska se usein sekoitetaan JV- tai vartijan peruskoulutukseen tai johonkin muuhun vastaavaan, mutta sillä ei ole niiden kanssa mitään tekemistä. Kyseessä oli nimenomaan "Vartijan voimankäytön koulutuksen yleinen osa". 1.1.2017 alkaen sen nimitys muuttui olemaan "Fyysisen voimankäytön perusteet", mikä on jo huomattavasti selkeämpi.

Poliisihallituksen Turvallisuusalan valvonnan ohjeen mukaan myös aiemmat 1.10.2002 - 31.3.2011 välillä suoritetut Yleisen osan koulutukset ovat edelleen voimassa, eikä niitä tarvitse uusia, vaikka ne olivat kestoltaan vain 4 tuntia.
Järjestyksenvalvojille Fyysisen voimankäytön perusteet tuli osaksi virallista koulutusvalikoimaa 1.1.2017.

Fyysisen voimankäytön perusteet (tai aiemman Yleisen osan) suoritettuaan vartijalla/JV:llä on oikeus osallistua valintansa mukaan
- kaasusumuttimen
- teleskooppipatukan
- vartijoilla myös ampuma-aseen
erityisen osan koulutuksiin.

SGL järjestää näitä FVP-koulutuksia 2-4 kertaa vuodessa, usein samassa yhteydessä kaasusumutin- tai teleskooppipatukkakoulutuksen kanssa.

Koulutuksen kesto on tyypillisesti 6-7 tuntia, ja se järjestetään tavallisimmin arki-iltana.

Koulutus sisältää toimivaltuuksien ja ns. jokamiehen voimankäyttöoikeuksien kertauksen lisäksi myös voimankäytön perusasioiden kertausharjoittelua.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 550 euroa + alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

 

KAASUSUMUTINKOULUTUS

Vartija/JV ei saa työssään kantaa kaasusumutinta, ellei ole käynyt sen käyttöön perehdyttävää koulutusta ja ellei vartija/JV-kortissa ole koulutuksesta merkintää.
Lisäksi luonnollisesti tarvitaan joko henkilökohtainen tai työnantajan kaasusumutinlupa, ja elinkeinoluvallisissa yrityksissä vastaavan hoitajan päätös kaasun kantamisesta kyseisessä toimeksiannossa.

Kaasusumutinosa sisältää sumuttinen käytön teorian ja käyttöharjoitteet. Tavanomainen kesto on 6-7 tuntia, minimikesto 5 tuntia.

SGL tuottaa vuosittain keskimäärin 2-4 kaasusumutinkoulutusta. Osallistumisvaatimuksina ovat 18 vuoden ikä ja järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen tai väliaikaisen vartijan peruskoulutuksen suorittaminen sekä vanhan Yleisen osan tai uuden Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutuksen hyväksytty suorittaminen.

Sama kaasusumutinkoulutus soveltuu muun henkilön (bussikuski, taksikuski, ravintola-ala yms) kaasusumutinkoulutukseksi, jota poliisi edellyttää ampuma-aselain nojalla kaasusumutinlupaa hakiessa. Tällöin EI tarvitse olla Yleistä osaa/Fyysisen voimankäytön perusteita käytynä ensin.

HUOM: Yleisen osan tai Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutuksen on oltava käytynä ennen kaasusumutinosaan osallistumista, minkä vuoksi ne tyypillisesti järjestetään peräkkäisinä päivinä. Jos haluat osallistua pelkkään kaasusumutinosaan, eikä Yleisen osan / Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutusta ole aiemmin suoritettu SGL:llä, on koulutettavalla oltava siitä osoituksena joko erillinen koulutustodistus koulutuksesta, tai järjestyksenvalvoja- tai vartijakortissa oleva merkintä.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 720 euroa + alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Huomaa: Paikallinen poliisilaitos tekee lupapäätöksen kaasusumutinluvan myöntämisestä aina tapauskohtaisesti ja perii tästä lupamaksun (n. 25e, huom. ei sisälly kurssimaksuun). Koulutus ei takaa sitä, että poliisilaitos tulee myöntämään kaasusumutinluvan. Luvan saantiin vaikuttavat mm. henkilökohtaiset ominaisuudet. Lisätietoa saat kotikuntasi poliisilaitokselta. Jos poliisilaitos ei myönnä sinulle jostain syystä lupaa, SGL ei palauta kurssimaksua.

Huomaa: Vartijan ja järjestyksenvalvojan tulee hakea koulutuksen jälkeen paikalliselta poliisilaitokselta Vartija-/JV-kortin kaksoiskappaletta, josta poliisi perii lupamaksun (n. 25 euroa, huom. ei sisälly kurssin hintaan).

 

 

TELESKOOPPIPATUKKAKOULUTUS 

Vartija/JV ei saa työssään kantaa teleskooppipatukkaa, ellei ole käynyt sen käyttöön perehdyttävää koulutusta ja ellei vartijakortissa ole koulutuksesta merkintää.

Teleskooppipatukkaosa sisältää tkp:n käytön teorian ja käyttöharjoitteet. Tavanomainen kesto on 5-6 tuntia

SGL tuottaa vuosittain keskimäärin 2-4 tkp-koulutusta. Osallistumisvaatimuksina ovat 18 vuoden ikä ja joko väliaikaisen vartijan peruskoulutuksen tai järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen suorittaminen, sekä Yleisen osan kurssin/Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutuksen hyväksytty suorittaminen.

HUOM: Yleisen osan koulutuksen tai Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutuksen on oltava käytynä ennen tkp-osaan osallistumista. Jos Yleisen osan / Fyysisen voimankäytön perusteet -koulutusta ei ole aiemmin suoritettu SGL:llä, on sinulla oltava siitä osoituksena joko erillinen koulutustodistus, tai järjestyksenvalvoja- tai vartijakortissa oleva merkintä. Ks. tarkemmin ylempää kohdista Fyysisen voimankäytön perusteet ja Kaasusumutinkoulutus.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 720 euroa + alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Huomaa: Vartijan ja järjestyksenvalvojan tulee hakea koulutuksen jälkeen paikalliselta poliisilaitokselta Vartija-/JV-kortin kaksoiskappaletta, josta poliisi perii lupamaksun (n. 25 euroa, huom. ei sisälly kurssin hintaan).

Huomaa: Tämä koulutus EI ANNA oikeutta hankkia itselle teleskooppipatukkaa. Niiden hankintaan on oikeus vain voimankäytön virallisilla kouluttajilla, elinkeinoluvallisilla turva-alan yrityksillä ja valtion virastoilla. Työnantajan vastaava hoitaja päättää tkp:n kantamisesta.

TOIMINTA- JA NYRKKIRYHMÄTOIMINNAN PERUSKOULUTUS

Koulutus antaa peruspätevyyden toimia vaativammissa Toiminta-, Nyrkki- ja Hälytysryhmätehtävissä. Osallistumisedellytyksenä ovat voimassaoleva JV- tai vartijakortti ja aiemmin käydyt Fyysisen voimankäytön perusteet/Yleinen osa (kaikilla), kaasusumutinkoulutus (kaikilla),  teleskooppipatukkakoulutus (kaikilla) tai sen tilalla vanhanmallinen 12 tunnin voimankäytön lisäkoulutus (JV:t). Vahvasti suositellaan uudenmallista JV:n voimankäytön lisäkoulutusta (16 tuntia).

Tämä koulutus käsittelee 2-4 henkisen toimintaryhmän toimintataktiikkaa, ryhmätoimintatekniikoita, kommunikaatiota ja muita keskeisiä ryhmän työturvallisuuden ja tehokkuuden parantamisen tähtääviä aiheita. Koulutusta EI ole tarkoitettu voimankäyttökoulutukseksi eikä kurssilla siten opeteta voimankäytön yleisiä perustekniikoita tai välineiden käyttämistä, vaan näiden perustaitojen tulee olla koulutukseen osallistuvalla ennestään.

Koulutuksen kesto on 12 tuntia, jakautuen kuuden 2-tuntisen aihealueen kesken. Koulutus järjestetään tyypillisesti arki-iltoina.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("firman oma kurssi") hinta on 1800 euroa+ alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä

JÄRJESTYKSENVALVONNAN ESIMIESKOULUTUS (Turvallisuusesimies)

Koulutus käsittelee työaika-, ja työturvallisuuslainsäädäntöä ja sen käytännön merkitystä, johtamista, esimiestoiminnan perusteita ja aiheeseen liittyvää viranomaisyhteistyötä ja byrokratiaa. Tavoitteena on antaa esimiestehtäviin pyrkiville hyvät perustiedot aiheesta.
Koulutuksen kesto on 6-8 tuntia, ja sen järjestetään tyypillisesti kahdessa 3-4 tunnin osassa arki-iltoina.

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("oma kurssi") hinta on 1400 euroa+ alv, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä

MUUT TURVA-ALAN VOIMANKÄYTÖN KOULUTUKSET

Koulutusvalikoimiimme kuuluvat mm. eri fyysisen voimankäytön tekniikoiden, parityöskentelyn, käsirautojen, patukan, kaasusumuttimen ja teleskooppipatukan käytön jatkokoulutukset (kukin näistä oma erillinen kurssinsa) niille, joilla viralliset lisäkoulutukset on jo suoritettuna, tai on tarve päivittää, verestää taikka syventää osaamista. Ammattilainen tuntee välineensä.

Fyysisen voimankäytön tekniikkakohtaisia jatkokoulutuksia on ohjelmassa mm. aiheista käsivarsikaato, vartalokaato, hanhenkaula, käsi selän taakse, pään hallinta, hallinta takaa, hallinta maassa, ristiote edestä. Kustakin käsitellään niin nykyinen virallinen tekotapa kuin mahdollisia aiempia virallisia tapoja, sekä käytännöllisiä sovelluksia, tehosteita ja muunnoksia, jotta tekniikka varmasti saadaan toimimaan. Ja jos ei saada, niin siirtyminen toiseen/muuhun tekniikkaan tulee sujuvasti.

Osallistuminen ei vaadi pohjalle muuta kuin JV:n tai vartijan peruskoulutuksen (paitsi kaasu ja tkp toki kyseisen välineen kurssin)

Seuraavan kaikille avoimen koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä

 

JÄRJESTYKSENVALVOJAN KAASUSUMUTINKOULUTUS

Aiempi JV-kaasusumutinkoulutus, joka koostui Yleisen osan ja Kaasusumutinosan koulutuksista, on poistunut valikoimista 11.11.2016, koska se korvautuu 1.1.2017 alkaen erillisillä Fyysisen osan ja Kaasusumutinosan koulutuksilla.

 

MILLAISIA KOULUTUKSET OVAT?

Toteuttamamme järjestyksenvalvojan peruskoulutukset ovat Sisäasiainministeriön määrittämää minimikoulutusta laajempia, sisältäen enemmän käytännön esimerkkejä ja tilanneharjoitteita. Tavoitteena on, että järjestyksenvalvoja paitsi tietää mitä ja miten pitää teoriassa tehdä, myös osaa sen käytännössä toteuttaa.

Koulutuksessa käydään mielenkiintoisella ja opettavaisella tavalla läpi lakisääteistä teoriaa ja harjoitellaan tilanteita myös käytännössä. Koulutukseen kuuluu mm. tietoa jv-oikeuksista ja velvollisuuksista, tietoa yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista, alkoholilainsäädännön perustietoutta sekä voimankäytön perustietoutta. Jokainen kurssilainen saa itselleen kattavan kurssimateriaalipaketin.

Vastaavasti myös kertauskoulutus, kaasusumutinkoulutus, voimankäytön lisäkoulutus ja muut koulutukset ovat hyvin käytännönläheisiä ja perusteellisia, selvästi laajemmin kuin mitä minimivaatimus edellyttäisi. Myös useimmissa näistä koulutettava saa itselleen kattavan kurssimateriaalipaketin.

Miksikö meidän kurssimme ovat pidempiä kuin monessa muussa paikassa?
Meidän kurssimme ovat lähes aina olleet pidempiä kuin minimi, koska ne ovat parempia. Paljon parempia. Minimi on aina minimi, ja antaa vain minimitiedot ja minimivalmiudet. Me emme koskaan pyri minimiin, vaan vähintäänkin Hyvään. Iso osa kurssilaisista myös tekee meille JV-keikkatöitä kurssin jälkeen, ja olisi yksinkertaisesti hölmöä kouluttaa itselle töihin minimiosaajia, kun homman voi tehdä kunnollakin.
Ero on selvä, ja sen huomaa myös kurssilaisten antamissa arvosteluissa ja palautekommenteissa. Kouluarvosanana koulutustemme keskiarvo on vuodesta toiseen varsin tarkkaan 9, jopa yli. Ja se on todella hyvin. Itse asiassa, vaikka kurssit ovat jo perusteellisempia ja kattavampia kuin se minimi, niin silti moni toivoo, että ne olisivat vieläkin pidempiä. Asiaa ja osattavaa on paljon, ja harjoittelu on kivaa.
Hyvin kuvaavia ovat myös mm. ne kommentit, joita tulee ihmisiltä, jotka ovat käyneet jonkin kurssin ensin muualla, ja sitten käyvät joko sen uudelleen tai kertauskurssin meillä. Väittävät oppivansa aivan uusia asioita niin teoriasta kuin käytännöstäkin, joiden olisi kyllä pitänyt olla ihan peruskauraa jo alunperin. Kuulemma laatuero on todella selvä.
Emme väitä, että kurssimme olisivat parhaita tai etteivät ne voisi olla vieläkin parempia. Mutta ne ovat hyviä. Todella hyviä.
Lue tästä asiakkaiden palautetta koulutuksistamme

Aikataulu- ja hintatietoja koulutuksista Alkavat koulutukset -sivulta.

MIKSI KOULUTTAUTUA SGL:LLÄ?

SGL:n on järjestänyt järjestyksenvalvojakoulutusta jo vuodesta 2000, joten tiedämme mitä teemme. Olemme panostaneet mielenkiintoiseen koulutukseen, jossa myös käytännön harjoittelulla on suuri merkitys.

Lisäksi kun käyt koulutuksen SGL:llä, sinulla on mahdollisuus päästä töihin SGL:n kautta. Lisätietoa työmahdollisuuksista saat koulutuksessa tai ottamalla meihin yhteyttä. Ensimmäisillä työtehtävillä saat helposti ja nopeasti lisää kokemusta osaavien ja opastavien esimiesten avustuksella.