Työsuojelu ja työelämän turvakortit

 


 

 

- Liikenteenohjaaja
- Alkusammutuskortti
- Alkusammutuskouluttaja
- Työturvallisuuskortti

Kaikki yleiset koulutukset pidetään Turun seudulla, ellei muuta erikseen ole mainittu. Tarkka koulutuspaikka vaihtelee koulutuksittain. Omalle ryhmälle tilatut suljetut koulutukset voidaan toteuttaa tilaajan tiloissa tai SGL:n toimitiloissa.

LIIKENTEENOHJAAJA

Liikenteenohjaajakoulutus on tarkoitettu niin tietyömaalla kuin tapahtumissa ja pysäköintilaitoksissakin toimiville liikenteenohjaajille, ja se toteutetaan Tiehallinnon määrittämän Liikenteenohjaajakoulutuksen mukaisesti.

Tiellä tehtävää työtä varten asetetulla liikenteenohjaajalla tulee olla suoritettuna Tieturva-1 -koulutuksen lisäksi myös tämä perehdytys liikenteen ohjaamiseen.
Poliisin määräämällä tai pelastuslain nojalla asetetulla liikenteenohjaajalla ei ole pohjakoulutusvaatimusta.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää.

Seuraavan koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("oma kurssi") hinta on 480 euroa, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästäALKUSAMMUTUSKORTTIKOULUTUS AS1

SPEK:n ja Palopäällystöliiton määräysten mukainen virallinen alkusammutuskoulutus (2 tuntia).

Koulutus on virallinen, Suomen Palopäällystöliiton ja SPEKin hyväksymä turvakorttikoulutus, josta osallistuja saa valtakunnallisen Alkusammutuskortin AS1.
Alkusammutuskortti AS1 on uusi, vuonna 2010 käyttöön otettu turvakortti, jonka avulla pyritään yhtenäistämään alkusammutuksen opetusta ja koulutusta.
Koulutuksia saavat toteuttaa vain rekisteröidyt kurssinjohtajat.

Sammuttamiskeinot ja välineet
Alkusammutuksen käytännön harjoittelu

Koulutukseen voidaan lisätä myös esimerkiksi poistumisharjoitus, yleistä paloturvallisuusasiaa tai muuta kohdekohtaista asiaa tai harjoitteita, mikäli koulutus järjestetään suljetulle ryhmälle.
Ammattikuljettajan jatkokoulutus eli ns. direktiivikoulutus, kun toteutetaan yhdessä toisen kuljettajakoulutuksemme kanssa niin, että yhteiskesto on vähintään 7 tuntia, josta alkusammutuskoulutuksen osuus on 2-3 tuntia.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("oma kurssi") hinta on 420-450 euroa (+alv), pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Seuraavan koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä


ALKUSAMMUTUSKORTTIEN KURSSINJOHTAJAKOULUTUS (kouluttajakoulutus)

SPEK:n ja Palopäällystöliiton määräysten mukaisen virallisen alkusammutuskorttikoulutuksen kurssinjohtajakoulutus (7 tuntia).
Kurssinjohtaja saa oikeuden kouluttaa virallisia alkusammutuskoulutuksia, joista osallistujille myönnetään Alkusammutuskortti.

Kurssinjohtaja vastaa kurssin ja kurssilaisten ilmoittamisesta keskusrekisteriin ja tilaa kurssilaisille kortit.
Kurssinjohtajaksi rekisteröityminen SPEK:lle vaatii tämän koulutuksen lisäksi rekisteröitymismaksun suorittamisen (n.100 euroa + alv) ja hyväksytyn taustaorganisaation, jonka nimissä alkusammutuskoulutusta tuotetaan.

Kurssinjohtajaksi pyrkivällä tulee olla sekä kouluttajakokemusta/-taitoa, että palo- ja pelastusalan tai alkusammutuksen perustietotaitoa, jotka tulee osoittaa myös koulutuksen aikana. Voimassa oleva AS1- tai tulityökortti on vahva suositus.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("oma kurssi") hinta on 2400 euroa, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Seuraavan koulutuksen aikataulu ja hintatiedot
ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä

 

TYÖTURVALLISUUSKORTTI

Työturvallisuuskortti on valtakunnallinen, hyvin monissa työtehtävissä vaadittu kortti. Tämä 8 tunnin koulutus on Työturvallisuuskeskuksen hyväksymä, ja sen suorittaneet saavat työturvallisuuskortin (ns. "vihreä kortti").
Ammattikuljettajan jatkokoulutus eli ns. direktiivikoulutus, ammattikuljettajilla hintaan lisätään tai lisäkuluiksi tulee Liikenteen turvalisuusviraston veloittama rekisteröintimaksu 10-17 euroa/hlö.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää.

Seuraavan koulutuksen aikataulu ja hintatiedot ovat nähtävissä Alkavat koulutukset -sivulta.
Tyypillinen suljetun ryhmän ("oma kurssi") hinta on 900 euroa, pyydä tarjous tietylle ajalle, paikalle ja osallistujamäärälle tästä.

Ilmoittaudu koulutukseen: ilmoittaudu koulutukseen tästä

 

 

Tieturva-1 -koulutuksista on tietoa tulossa myöhemmin.